Kafe na dvou kolech COSTA RICA hadienca sonora
Detailní popis produktu
O kávě
Tato káva je příjemně sladká a plná po jahodách a zároveň kombinuje příjemnou aciditu a sladkost nektarinek. Celý tento zážitek uzávírají tóny vanilky.
- Země původu: Kostarika
- Producent: Hacienda Sonora
- Proces zpracování: Natural
- Odrůda: Caturra
- Nadmořská výška: 1 200 – 1 300 m. n. m.
- Chuťový profil: jahoda, nektarinka, vanilka
Způsob zpracování kávy
Naturální způsob, často označovaný jako suchý probíhá tak, že se hned po sesbírání a vytřídění třešně uloží na betonové plochy nebo africké postele, kde se nechají několik týdnů vysušit.
Díky sušení i s dužinou si zrnko z dužiny natáhne sladkost a ovocné tóny, jelikož dužina je sladká, podobně jako je tomu například u třešně. S tím že třešňová pecka představuje právě kávové zrno.
Díky tomuto sušení se zrno úplně oddělí od dužiny a při loupání není tedy vůbec náročné jej odstranit od dužiny, jak je tomu při mokrém zpracování.
Po vyloupání se zrno nechá ještě pár dní dosušit na slunci, na vlhkost kolem 10–12 %. Poté se zabalí do pytlů a exportuje se.
Káva zpracována naturálním způsobem má vyšší sladkost, plnější tělo s ovocnými tóny a silnější aroma, právě díky přírodní fermentaci.
O producentovi
Hacienda Sonora se nachází na úpatí sopky Poas. Tato zemědělská usedlost je zcela závislá na obnovitelných zdrojích energie z vodního generátoru, který využívá sílu řek k výrobě elektřiny. Tato udržitelná energie pohání mokré i suché mlýny a nabízí bezplatnou elektřinu všem obyvatelům a pracovníkům na statku. Kromě udržitelných postupů prokazuje Hacienda Sonora závazek ke spravedlivé prosperitě, zajišťuje férové mzdy pro své zaměstnance a aktivně přispívá k růstu ekonomiky okolní komunity.
Panství se rozkládá na ploše přibližně 100 hektarů a může se pochlubit bohatou krajinou. Na 45 hektarech se nacházejí stinné kávové plantáže, kde se kávovým keřům daří uprostřed rozmanitého ekosystému původních stromů a vegetace. Tento symbiotický vztah podporuje vitalitu půdy a vyživuje třešně k dokonalosti. Zbývající plocha je rájem pro biologickou rozmanitost, 35 hektarů je zachováno jako rezervace divokých lesů a dalších 20 hektarů je určeno pro pěstování cukrové třtiny. Pěstování cukrové třtiny na farmě Finca del Sol má více než 150leté dědictví a je hluboce zakořeněno v tradici, která dále obohacuje dědictví farmy a přispívá k udržitelným zemědělským postupům.
Káva v dripbagu
Káva, kterou díky pratkickému filtru dripbag budeš mít na svých cestách stále po ruce. Stačí mít pouze hrnek a horkou vodu a vychutnáš si skvělou kávu kdekoliv i mimo civilizaci. Pro mnoho motorkářů je jízda na motocyklu o svobodě, dobrodružství a objevování nových míst. A když si na své motorkářské výpravě chceš vychutnat skvělý šálek kávy, pak je zde praktický a pohodlný doplněk – drip bag s kávou. Tento inovativní způsob přípravy kávy se stává stále oblíbenějším mezi motorkáři, kteří si chtějí užít chutnou kávu na cestě, bez nutnosti složité přípravy. Jedna z největších výhod drip bagu je jeho snadná přenosnost. Jsou lehké, skladné a jednoduše se vejdou do batohu nebo kufru motorky. To znamená, že můžeš mít vždy po ruce svou oblíbenou kávu, ať už se jedná o dlouhé motocyklové výlety nebo pouhý víkendový výlet kolem komína. Další výhodou je rychlost a jednoduchost přípravy. Stačí otevřít sáček, zavěsit ho na hrnek nebo šálek, a zalít horkou vodou. Káva se pomalu propouští filtrem a dole v hrnku se objevuje skvělá výběrová káva připravená k okamžitému pití. To znamená, že nemusíš hledat kavárny nebo benzínové stanice, aby sis dopřál svůj oblíbený nápoj. Navíc o kvalitě kávy na benzinových stanicích by se často dalo s úspěchem pochybovat. S naší kávou v dripbagu stačí si zastavit na vhodném místě, připravit si svůj šálek kávy a vychutnat. Život je příliš krátký pro jízdu na špatných strojích a pití nekvalitní kávy. Užívej si život plnými doušky.
Jak kávu balíme
Za normálních okolností pomletá káva velice rychle oxiduje a ztrácí tak aroma a chuť. My tomu předcházíme. Díky tomu, že jsou pytlíčky bezprostředně po pomletí kávy baleny v ochranné atmosféře, nedochází ke ztrátě aroma a chuti kávy. Proto můžeme garantovat délku až jednoho roku, po kterou je káva v nejlepší kondici.
Návod na přípravu kávy v dripbagu
- Roztrhni obal a vytáhni drip bag.
- Utrhni horní část v místě vyznačených značek.
- Roztáhni drip bag pomocí papírových pacek a ty zahákni za okraj hrnku.
- Zalej horkou vodou plný filtr a po vykapání kávy ještě jednou až do vrchu.
Na 2 zalití získáš 150 ml skvělé kávy.
Tipy
Nenechávej vodu projít varem, při teplotě vody někde kolem 95°C získáš nejlepší chuť kávy.
Objevuj nové chutě, které nalezneš jen ve výběrové kávě. Jak bude káva chutnat najdeš v chuťovém profilu v černém ráměčku na krabičce s dripbagy. Svět výběrové kávy ti otevírá nové možnosti. Zjistíš, že káva může chutnat po oříšcích, po čokoládě, po různém ovoci a obsahuje další nepřeberné množství chutí a vůní.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.